Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında Staj Uygulamaları-AVRUPA STAJI

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında Staj Uygulamaları Projemizde proje faaliyetlerimiz, Mesleki Eğitim Öğrencilerinin kısa süreli staj hareketliliği şeklinde planlanmıştır. Öğrencilerimizle on iş günü staj görecek şekilde seyahat süreleri ile birlikte toplamda 14 günlük iki hareketlilik gerçekleştirilmiştir. Her iki staj hareketliliğimizde AVUSTURYA-VİYANA şehrine yapılmıştır. Toplamda 20 öğrenci 4 öğretmen hareketliliklere katılmıştır. her hareketlilikte öğrencilerimiz beşer kişilik iki grup halinde çalışmışlardır, her gruba bir öğretmen refakat etmiştir.Birinci hareketliliğimiz 24.07.2022-06.08.2022 tarihinde klima sistemleri üzerine gerçekleştirilmiştir. İkinci hareketliliğimiz 07.08.2022-20.08.2022 tarihinde güneş paneli sistemleri üzerine gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz iş günlerinde toplamda altı saat staj yapmışlardır. Stajlarında projemizde ve öğrenme antlaşmalarında belirtilen staj planı uygulanmıştır. İş günlerinde staj çalışmalarından sonra ve hafta sonları tüm gün kültür turları ile Viyana 'da ki ünlü saraylar, müzeler, önemli caddeler, şehir parkları ve tarihi mekanlara profesyonel rehber eşliğinde geziler yapılarak öğrencilerin ve refakatçilerin Avrupa Kültürü ile etkileşimde bulunması, gözlem yapması ve yeni deneyimler kazanması sağlanmıştır.

27.10.2022 162